autismulinarges.ro
autismulinarges.ro

""Despre noi" "

 

Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism Arges (A.P.C.A Arges)este o asociatie cu personalitate juridica, de drept privat,  neguvernamentala, non-profit si apolitica. A fost infiintata la inceputul anului 2011 la initiativa unor familii din Pitesti, avand drept scop sprijinirea copiilor cu autism si a familiilor acestora in vederea asigurarii drepturilor lor fundamentale prin a oferi sanse reale de recuperare a copiilor cu autism.

 

 

 

Scopul nostru este sprijinirea copiilor cu autism si a familiilor acestora in vederea asigurarii drepturilor lor fundamentale prin a oferi sanse reale de recuperare a copiilor cu autism.

Viziunea: Persoane cu tulburari din spectrul autist  integrate in societate si famili functionale care ii sustin.

Misiunea noastra este sa-i ajutam pe copiii cu atism si familiile lor sa-si descopere si utilizeze potentialul maxim, oferindu-le diverse programe de interventie terapeutica personalizate.

Obiective

o   Sa actioneze pentru educatie, orientare, formare, integrare in comunitate si bunastarea copiilor si adolescentilor cu autism pentru valorificarea si dezvoltarea maxima a potentialului acestora, astfel incat sa traiasca cat mai independent posibil.

o   Sa promoveze o paleta cat mai larga de servicii de sprijinire a familiilor cu persoane cu autism pentru cresterea calitatii vietii acestora

o   Sa asigure reprezentarea persoanelor cu autism pe langa toata institutiile nationale si internationale si sa stabileasca legaturi cu alte organizatii non-guvenrnamentale, nationale si internationale, care au scopuri similare.

o   Sa promoveze o intelegere tot mai buna a autismului in randul parintilor, al insotitorilor si al societatii in ansamblu si sa colaboreze pentru a sprijini specialistii din domeniu.

o   Sa faciliteze persoanelor in cauza accesul la diagnostic si evaluare coreta cat si mai timpuri posibil.

 

Facilitati

o   Cabinete modern aranjate si dotate cu

§  materiale 2D si 3D

§  jocuri pentru dezvoltarea abilitatilor cognitive, psihomotrice si sociale

§  o varietate d materiale care stimuleaza integrarea neuro-senzoriala

o   Sala de kinetoterapie

o   Pentru monitorizarea progreselor terapeutice si a transparentei fata de parinti, toate sedintele de terapie sunt inregistrate si pot fi vizionate atat in timp real in sala de asteptare.

o   Loc de joaca / activitati recreative

 

 

Valorile noastre sunt:

·         Respectul fata de om. Tratam fiecare persoana in mod egal, cu respect si aratand iubire. Credem cu tarie ca,  copii sunt generatia de maine si vrem sa le oferim ajutor si iubire pentru o schimbare in bine a societatii noastre.

·         Profesionalismul. Toti oamenii care sunt parte din APCA., fie coordonatori, terapeuti, voluntari sunt caracterizati de profesionalism.

·         Lucrul in echipa.  Pentru a fi eficenti – lucram in echipa. Coordonatori, terapeuti, presedinte - terapeuti , parinti – copii. etc

·         Dedicare. Credem ca schimbarea poate avea loc in vietile copiilor deaceea noi facem asta cu dedicare si perseverenta.

·         Incredere. Credem in potentialul copiilor cu autism si avem incredere ca ei vor putea, cu ajutorul interventiei timpurii si cu sprijinul familiei sa inceapa sa comunice si sa se dezvolte. Si avem incredere incredere in echipa noastra si in fiecare membru sau voluntar A.P.C.A ca isi va indeplini sarcinile cu dedicare si profesionalism

·         Transparenta.  Lucram onest si deschis.

·         Daruire.  Ca sa fie excelent, va trebui sa te daruiesti complet. Este nevoie de o daruire, de o “chemare” catre aceasta meserie care schimba vieti. Doar asa se poate crea o relatie autentica si profunda intre terapeut si copil care este sanatoasa.

·         Integritatea.   Alegem sa nu ne compromitem valorile si scopul nostru. Spunem ce facem, si facem ce spunem.

·         Vitalitatea persoanelor care efectueaza interventia este o conditie pentru obtinerea unor rezultate cat mai bune. Echipa noastra este activa si constant in cautare de noi modalitati de a motiva si celebra reusitele copilului.

·         Colaborarea si parteneriatul.   Pentru a ajunge departe, nu putem reusi decat impreuna cu altii prin relatii. Stransa colaborare cu terapeutii, cu parintii, cu institutiile statului, sponsori. Etc. Parteneriatele si colaborarea sunt cele care ne ajuta sa facem cu adevarat o schimbare in vietile copiilor.

 

 

Istoric: 

Totul a inceput din dorinta parintilor de a da o mana de ajutor copiilor cu atism si familiilor acestora.  „Toţi băieţeii încep să rostească primele cu­vinte mai tîrziu decît fe­tiţele. Nu vă faceţi griji, copilul e perfect sănă­tos“, asta au auzit ani la rînd în urma fiecărui consult medical două familii din Piteşti. N-a fost aşa, aveau să afle mai tîrziu. Lipsa limba­jul verbal, faptul că mi­cuţii nu socializau... a­ceste semne au arătat mai tîrziu că ascundeau tulburări din spectrul autist.  S-au înarmat cu răbdare, s-au informat şi au pornit la drum la inceputul lui 2011. E o luptă lungă, care necesită zi de zi mari sacrificii. Pentru un copil, nici un efort nu e însă prea mare! Pen­tru ca alte familii să nu se confrunte cu ace­leaşi probleme si pentru că materialele pe care le achiziţionau săptămînal, care sînt extrem de costisitoare, să fie folosite şi de alţii, parintii au pus bazele Asociaţiei Părinţilor Co­piilor cu Autism Argeş. Doar descoperită la timp această tulburare şi tratată corespunzător poate da şanse reale de recuperare a micuţilor suferinzi. Doar astfel co­piii autişti de azi pot de­veni adolescenţii deo­sebiţi de mîine.

 

Cu surse financiare proprii şi sprijiniţi de câţiva oameni de bine, au închiriat un spaţiu unde să îşi desfăşoara activitatea.  “Este singurul centru de asemenea anvergură din judeţ, pe care suntem bucurosi ca am reuşit să îl punem pe picioare pentru a face o diferenta in viata micutilor.”  Andreea Badea, una dintre cele care au pus bazele acestui proiect. 
      Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism Argeş este singulară, în felul ei. Ea a fost înfiinţată la initiativa unor parinti care au vazut necesitatea unui astfel de centru in Pitesti.

 


In momentul de fata:

-      Oferim ajutor unui numar de 20 de copii cu afectiuni din spectrul autist, sindrom down, hipoacuzie si retard mental pentru care am pus la dispozitie gratis intreaga locatie, toate materialele de lucru, voluntari, singura obligatie a parintilor fiind plata contravalorii orelor de terapie.

-      Echipa noastra este formata din: un consultant analist comportamental, 9 voluntari, 8 terapeuti, 2 logopezi, 1 kinetoterapeut si un manager foundraising & PR.

-      Avem inchiriata o casa unde se desfasoara activitatile de terapie educationala, kinetoterapie, logopedie, grupuri sociale si care este folosita la capacitatea maxima. Aceasta dispune de 6 sali de terapie, 1 sala de logopedie, 1 sala de kinetoterapie, 1 bucatarie, 3 sali de asteptare si o terasa pentru activitati recreative.

-      Vedem nevoia extinderii si dezvoltarii pentru a veni in intampinarea nevoilor altor copii cu tulburare de spectru autist.

-      Am lansat un departamant de promovare si strangere de fonduri ca sa putem veni in sprijinul celor care ar avea nevoie de programele care noi le oferim si nu ne cunosc si deasemenea, sa ajutam financiar pe cai care nu isi permit.

-      90 % din copii beneficiaza gratuit de sedinte de sport si kinetoterapie.

-      Saptamanal oferim gratis grup de socializare pentru copii din cadrul centrului.

-      In functie de anumite criterii sociale, unii copii din cadrul centrului beneficiaza de ore de terapie platite integral de asociatia A.P.C.A Arges

-      Cursuri de formare pentru parintii, terapeuti, voluntari si cadrele didactice finantate de catre centrul A.P.C.A Arges

  

Ultimele Noutati