Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș (APCA-Arges)

Asociație Acreditată

Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș (APCA-Arges) , Asociație Acreditată, Furnizor de Servicii Sociale, are înființate două servicii sociale, Serviciu Social Licențiat -Centrul de Zi pentru Copiii  cu Dizabilități “Autism Smile” și Serviciu social pentru adulți- Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități- ” Sfântul Mihail”

#împreunăVomReuși
#Centrul #Serviciu #Social #Licențiat – #Centrul de Zi pentru Copiii cu Dizabilități “Autism Smile”
#TerapieComportamentalaABA
#PECS
#LimbajulSemnelor
#Logopedie
#Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități “Sfântul Mihail”
#AutonomiePersonala
#Independenta
#GimnasticaMedicala
#Kinetoterapie
#Dans
#Pictura
#TerapieOcupationala
#TineriSpeciali
#ApcaArges


cod serviciu social 8891 CZ-C-III

Asociația Părinților Copiilor cu Autism – Argeș / Centrul de Zi pentru Copii cu Dizabilități „Autism Smile”

Este o asociație cu personalitate juridica, de drept privat, neguvernamentala, non-profit si apolitica. A fost înfiinţată la începutul anului 2011, la inițiativa unei familii care se confrunta cu aceasta tulburare grava chiar la propriul copil diagnosticat cu autism sever si ADHD, având drept scop
sprijinirea copiilor cu autism şi a familiilor acestora în vederea asigurării drepturilor lor fundamentale prin a oferi şanse reale de recuperare a copiilor cu autism.

Autism SMILE

Centrul de zi pentru copii cu dizabilități
Ce ne recomandă?

Scopul, viziunea si misiunea noastră

Scopul nostru este sprijinirea copiilor cu autism si a familiilor acestora in vederea asigurării drepturilor lor fundamentale prin a oferi șanse reale de recuperare a copiilor cu autism.
Viziunea: persoane cu tulburări din spectrul autist integrate in societate si familii funcționale care ii susțin.
Misiunea noastră este sa-i ajutam pe copiii cu autism si pe familiile acestora să își descopere si sa utilizeze potențialul maxim, oferindu-le diverse programe de intervenție terapeutica personalizate.

Obiectivele Asociației

  • Să acționeze pentru educație, orientare, formare, integrare in comunitate si bunăstarea copiilor si adolescenților cu autism pentru valorificarea si dezvoltarea maximă a potențialului acestora, astfel încât sa trăiască cat mai independent posibil.
  • Să promoveze o paletă cât mai largă de servicii de sprijinire a familiilor ce au in componență persoane cu autism, pentru creșterea calității vieții acestora.
  • Să asigure reprezentarea persoanelor cu autism pe lângă toate instituțiile naționale si internaționale și să stabilească legături cu alte organizații non-guvernamentale, naționale și internaționale, cu scopuri similare.
  • Să promoveze o înțelegere tot mai bună a autismului în rândul părinților, al însoțitorilor și al societății în ansamblu și să colaboreze pentru a sprijini specialiștii din domeniu.
  • Să faciliteze persoanelor în cauză accesul la diagnostic și evaluare corectă și cât mai timpurie posibil.
Cabinete, săli, activitati

Facilitați oferite

  • Cabinete modern aranjate si dotate cu materiale 2D/3D, jocuri pentru dezvoltarea abilitaților cognitive, psihomotrice și sociale, o varietate de materiale care stimulează integrarea neuro-senzorială;
  • Sală de kinetoterapie;
  • Pentru monitorizarea progreselor terapeutice și a transparentei fată de părinți, toate ședințele de terapie sunt înregistrate si pot fi vizionate atât in timp real in sala de așteptare;
  • Loc de joacă / activități recreative;