CURS DEZVOLTAREA JOCULUI ȘI A LIMBAJULUI ÎN TERAPIA ABA

Pentru a avea cât mai multe progrese ai nevoie de o echipă profesionistă, ca echipa să fie foarte bine pregătită trebuie să investești în ea.

Curs “Dezvoltarea jocului și a limbajului în terapia Aba” susținut de către  Cabinet individual de psihologie Vlăsceanu Sorina Elena !

1 MARTIE

E 1 Martie! Luna Martie se mai numește și luna lui mărțișor și marchează începutul primăverii.

Vă dorim  tuturor o primăvară frumoasă! Să aveți parte de ganduri bune, sănătate, împliniri!

Doamne ajută!

ZIUA MONDIALA A SINDROMULUI LANGDON-DOWN

In fiecare an, pe 21 martie, este marcata Ziua Mondiala a Sindromului Langdon-Down, al carei scop este de a creste gradul de constientizare privind problemele pe care le intampina pacientii cu sindrom Down si

familiile acestora la capitolul integrare sociala și ingrijire medicala adecvata.

IUBESTE ȘI TU UN COPIL TÂNĂR CU AUTISM MĂRȚIȘOARE ZÂMBITOARE- EDIȚIA A VIII-A

 

Campania "Iubeste și tu un copil/ tânăr cu Autism " Mărțișoare Zâmbitoare- EDIȚIA a VIII-a, a avut scop strângerea de fonduri pentru a cumpăra un nou set de volan cu  pedale, cel vechi nu mai funcționa, aveam mare nevoie de  înlocuirea lui cu unul mult mai performant  pentru  a continua să învățăm să ne jucăm!

Mulțumim partenerilor noștri Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu Pitești, ei sunt cei care anul acesta sau implicat în campania noastră, datorită cadrelor didactice părinților și copiilor, sau strâns fonduri pentru achiziționarea noului set de volan cu pedale!

ZIUA INTERNAȚIONALĂ DE CONȘTIENTIZARE A AUTISMULUI

Data de 2 aprilie ,are pt noi, o însemnătate aparte, întrucât este marcata "Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului".

În această zi, am  organizat "Marșul de Conștientizare".

Prin organizarea acestui Eveniment, am încercat să facem cunoscute ,cauzele și nevoile persoanelor cu autism, prin desfășurarea de acțiuni ,menite să atragă atenția asupra acestei tulburări,  populației și autorităților locale!

La Marșul de conștientizare, alaturi de Apca - Argeș, au participat 5 Asociații, care oferă zilnic servicii de recuperare și terapie comportamentala, copiilor cu Autism :  Asociația 5S (Suflet, Speranță, Solidaritate, Siguranță, Sprijin) ; Asociația pentru Asistență Socială "Universul Copiilor Speciali" Pitești ; Asociația- ACZA; Pitești  Asociația- APPA și Asociația -ACVIA.

Alături de  noi au  fost prezenți, partenerii noștri de suflet, care ne-au susținut în fiecare an:  Palatul Copiilor Pitești, Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu Pitești, Universitatea din Pitești- UPIT, Olimpia Doru, Catalina Dumitrașcu, Iulia Badulescu, Dana Popescu, Elena Pârvu, Corina Voicilă, Consiliul Județean Argeș și Primăria Pitești.

SARBATORAREA PASTELUI

Beneficiarii noștri din cele două centre au  participat la activități propuse de echipa noastră : au încondeiat ouă și au desenat, felicitări și imagini cu specific pascal.

În cadrul orelor de terapie astazi s-a pus accentul pe cunoaștere, stimularea creativității și creșterea stimei de sine,  precum și dezvoltarea motricității fine, grosiere, concentrarea și atenție.

CURS INTERVENȚII PE COMPORTAMENTE PROBLEMA


Pentru a avea cât mai multe progrese ai nevoie de o echipă profesionistă,
ca echipa să fie foarte bine pregătită trebuie să investești în ea.

Curs “Curs intervenții pe comportamente problema” susținut de către Cabinet individual
de psihologie Vlăsceanu Sorina Elena !

CURS TERAPIA MINTII

Cursul ABA se adresează :

Terapeutilor care vor sa isi perfecţioneze tehnica in analiza comportamentală aplicată;

Psihologilor cu drept de liberă practică;

Studenţilor care vor să aplice analiza comportamentală aplicată şi sunt la inceput de drum,

Celor care doresc să sustina examenul RBT- persoana care implementează tehnici specifice ale analizei comportamentale și colectează date.

Trainer; Vlăsceanu Sorina Elena- Psiholog Clinician autonom, Analist Comportamental BCBA.

 In urma finalizării cursului RBT se poate obține diplomă acreditată din partea Colegiului Psihologilor din Romania dar și diplomă pentru susținerea examenului RBT

ORE DE TERAPIE GRATUITE

Asociația noastră oferă ore de recuperare gratuite copiilor și tinerilor noștri speciali , făcând mișcare , cântând și dansand, eliberează o infinitate de endorfine care îi ajută să se simtă mai fericiți.  

Sportul, dansul  și muzica sunt un aliat excelent pentru copiii și  adulți  cu dizabilități.

Un ajutor valoros pentru combaterea anxietății și reglarea dispoziției.

 Ascultarea muzicii, fuziunea ritmului cu expresia corpului, funcția de socializare de neînlocuit a mișcării sincrone a dansatorilor, în grupuri, fac din dans o oportunitate unică de a stimula corpul și mintea. 

Reușim să desfășurăm în continuare aceste ședințe individuale și grupuri gratuite pentru copii și tineri cu abilități, numai  cu ajutorul oamenilor cu suflet mare care #sponsorizează proiectul nostru "Ore de Terapie Gratuite ".

HALLOWEEN

A sosit una dintre cele mai așteptate zile pentru copilașii din centrele noastre, anume Halloween

Cu mic, cu mare ne am strâns toți sa meșterim câteva activități. Toată lumea a fost tare încântată și ca de fiecare dată au ieșit niște lucruri spectaculoase.

Toți copilașii au luat parte la realizarea lucrurilor practice și asta ne bucura foarte mult. 

Pictat, decupat, lipit, sunt abilități foarte importante pentru dezvoltarea motricitatii grosiere și ne bucuram ca beneficiarii noștrii știu sa facă acesti pasi importanti.

1 DECEMBRIE

Astăzi am serbat Ziua Românie.

,,Unde-i unul nu-i putere, unde-s mulți puterea crește."

Toți din  inimă,

Ne mândrim cu țara noastră

Din străbuni a noastră casă.

La multi ani, tuturor Românilor de pretutindeni!

VISUL MAIEI

O zi magică , spectacol  “VISUL MAIEI” live cu trupa Good Vibes (Cover Disney).

Spectacol caritabil sustinut de copiii  Musicando  Adina Sima, carora li sa alaturat  copii din Rep. Moldova, Germania și pe scenă alături de ei au urcat copiii și tinerii speciali  din cadrul Asociației părinților copiilor cu Autism Argeș (Apca Argeș) cu un moment special și emoționant pregătit cu mult timp în urmă de Instructor Corina Voicila împreună  cu specialiștii  asociației.

Zambetul Craciunului

Spiridușii împreună cu Moș Crăciun au sosit astăzi  la noi în centrul de copii "Autism  Smile" Asociația Apca Argeș, spre bucuria copilașilor noștri care  îi  așteaptau cu nerăbdare.

Cu emoție și multă bucurie am dăruit multe cadouri cu ajutorul oamenilor cu suflet mare!

#Mulțumim din suflet :

Doamnelor Olimpia Doru, Neșu Venera și Corina Voicilă

Palatul Copiilor Pitești.

 Școala  Gimnazială  "Tudor Vladimirescu"Pitești.

Lazar Company.

Andent Stomatologie.

S.C Alex Panirom

S.C Newer .S.R.L

Organizatia femeilor liberale Argrs- OFL Arges....

Mulțumim, tuturor colaboratorilor partenerilor și sponsorilor noștri pentru sprijinul acordat în realizarea campaniei  "ZÂMBETUL CRĂCIUNULUI", Ediția a -IX-a, Zâmbetul Crăciunului, dar și  pentru implicare în toate proiectele anterioare și care sunt în curs de derulare