Zâmbet în Autism - Împreună de ziua lor

📢 Vă invităm alături de noi într- un număr cât mai mare la evenimentul caritabil de excepție care este organizat, cu prilejul „Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului”, celebrată anual în data de 2 aprilie. Organizat cu ajutorul partenerilor noștri Primăria Municipiului Pitești, Consiliul Județean Argeș, Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, Filarmonica Pitești, Palatul Copiilor Pitești, Școala de muzică „Muzicando cu Adina Sima”, acesta se va desfășura pe 1️⃣ #aprilie 2024, în sala mare a #Filarmonicii #Pitești, între orele
1️⃣8️⃣:0️⃣0️⃣ -2️⃣1️⃣:0️⃣0️⃣ – spectacolul „Zâmbet în Autism - Împreună de ziua lor”, dedicat tuturor persoanelor cu autism și tulburări de spectru autist din județul Argeș și nu numai.

🎵🎤🎼🎶 Pe scena Filarmonicii Pitești vor evolua interpretele de muzică populară Elisabeta Turcu, Emilia Ghinescu, Emilia Dorobanțu, orchestra „Doina Argeșului”, condusă de maestrul Cătălin Iancu, geniul țambalului argeșean, Cătălin Iancu Junior, dar și Grupul Folcloric „Doruri Muscelene” și Grupul „Flori Argeșene”, spectacolul urmând a se încheia cu un recital extraordinar al artistei de talie națională și internațională Paula Seling.
📍 Momente de neuitat vor fi oferite spectatorilor de Aneta Maria Geanina Chiriac, tânără cu nevoi speciale care, prin talentul său muzical, este un exemplu de dăruire și curaj, dar și de Grupul de copii și tineri din cadrul Asociației - „Dansatori Divini” - care, sub îndrumarea prof. coord. Corina Voicilă, vor transmite bucuria dansului împreună- ei fiind beneficiarii asociației noastre.

📌Pentru a oferi o șansă cât mai mare de recuperare copiilor și tinerilor cu autism, în cadrul evenimentului va avea loc și o licitație de obiecte extrem de valoroase oferite de invitații noștri, printre care amintim obiectele de tezaur oferite de cei trei meșteri populari din cadrul Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, declarați de Ministerul Culturii Tezaur Uman Viu.

•Este vorba de doamna Marilena Iosifaru, meșter popular din comuna Corbeni, care oferă mai multe păpuși de tezaur. Acestea sunt miniaturale și sunt confecționate după o tehnică străveche, și anume ⅓ apă, ⅓ sare, ⅓ făină, iar corpul este făcut din lână împâslită, îmbrăcate tradițional românește.
•Păpușile întruchipează oameni ținându-se în brațe și ținându-se de mână, în cadrul licitației urmând a fi prezentate într-un mod inedit.
•Va fi scoasă la licitație și o ie prețioasă cusută de doamna Viorica Olivotto, meșter popular din comuna Nucșoara, declarată de asemenea Tezaur Uman Viu.
•Iubitorii de frumos vor putea achiziționa și o țiteră oferită de domnul Constantin (Tică) Vasile din comuna Galeș, de asemenea declarat Tezaur Uman Viu.
•De asemenea, Cătălin Iancu junior care va susține și un recital în cadrul evenimentului, va dona prima sa pereche de bețe de țambal.
•Naista Mădălina Lupu, eleva maestrului Gheorghe Zamfir, va scoate la licitație primul ei nai; Eduard Leață, prima sa chitară.
•Pentru a ne arăta și mai mult frumusețea și valoarea obiectelor scoase la licitație, domnul Constantin Vasile de la Galeș, Mădălina Lupu si Eduard Leață vor urca pe scenă și pentru o scurtă demonstrație.
•Va fi scoasă la licitație si o prețioasă maramă de Muscel țesută recent de doamna Elena Anghel de la Jugur, un tablou pictat de doamna Eugenia Predica din Pitești care, după ce a absolvit cursurile Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, la vârsta de 50 de ani a urmat Facultatea de Artă Sacră din cadrul Universității din Pitești.
•Isabela Ion oferă câteva legători superbe de mărgele cusute pe catifea, Mirela Enaru un vâlnic țesut chiar de ea, iar Nicolae Pascu de la Berevoești, două pristolnice (obiect țărănesc cu care femeile imprimă semnul crucii pe prescuri).
•Nu în ultimul rând, Aura Guță – meșter popular urban, oferă o ie din pânză de cânepă, simplă, dar foarte elegantă care poate fi purtată și la birou, dar și la diverse evenimente.
•Obiectele vor avea un preț de pornire și, având în vedere valoarea lor intrinsecă, vor fi interesante pentru cunoscători.
•Și personalitățile marcante ale Municipiului Pitești și ale județului Argeș, printre care politicieni și oameni de afaceri vor scoate la licitație obiecte personalizate, în același scop al întrajutorării semenilor.
•La licitație vor fi aduse și iconițe pe lemn, semne de carte și brelocuri pirogravate, donate de artizanul Anelle Preda, dar și multe alte surprize.

💌 Participarea la spectacol se va face pe bază de invitație cu caracter de donație ( adult 100 RON și copil 30 RON), invitații care începand de mâine vor fi puse la dispoziția publicului, la punctul de lucru al Asociației din Bd. I.C. Brătianu nr. 36 Pitești, pe pagina de facebook a Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș și la 📞 0742 020 158 .

👉🏻 Toate fondurile strânse în urma evenimentului vor fi folosite pentru continuarea proiectului „Ore de terapie gratuite”, oferite beneficiarilor din cele două centre ale Asociației, Centrul pentru copii cu dizabilități „Autism Smile”, respectiv Centrul pentru adulți cu dizabilități „Sfântul Mihail”.

📢Începând de astăzi, invitațiile pentru spectacolul caritabil "Zâmbet în Autism - Împreună de ziua lor", organizat de Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism Arges, pe data de 1️⃣ aprilie între orele 1️⃣8️⃣:0️⃣0️⃣ -2️⃣1️⃣:0️⃣0️⃣ la Filarmonica Pitești, sunt disponibile. Acestea pot fi procurate din următoarele locații:

✅ de la punctul de lucru al Asociației Părinților Copiilor cu Autism (APCA) Argeș, din Bulevardul I.C. Brătianu, nr. 36, Pitești - Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități "Sfântul Mihail", în intervalul orar L-V 9:00-17:00;

✅ de la sediul Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, B-dul Republicii, nr. 66, program: L-J 8:00-16:00, V 08:00-14:00;

✅ de la sediul Palatului Copiilor Pitești, Str.Trivale nr.80, interval orar L-V 09:00-18:00.

🫶🏻Invitațiile au caracter de donație, costul unei invitații pentru adulți este de 100 RON, iar pentru copii de 30 RON.
Acestea pot fi procurate numai de la sediile mai-sus menționate, având pe spate ștampilă și semnătură. Intrarea în sală se va putea face începând cu ora 17.30, locul fiind numerotat pe invitație. Acestea vor putea fi #achiziționate și în #ziua #spectacolului de la sediul Filarmonicii, în limita locurilor disponibile.

📌 La spectacolul caritabil au intrarea gratuită toți copiii și tinerii cu autism si tulburări de spectru autist din cadrul Asociației și aparținătorii acestora, dar și alte persoane cu nevoi speciale din județul Argeș.

Fondurile merg către terapia gratuită a persoanelor cu autism

* Spectacolul "Zâmbet în Autism - Împreună de ziua lor" are ca scop strângerea de fonduri pentru continuarea proiectului "Ore de terapie gratuite" acordate tuturor beneficiarilor din cadrul celor două centre ale Asociației Părinților Copiilor cu cu Autism Argeș, Centrul pentru copii cu dizabilități "Autism Smile" și Centrul pentru adulți cu dizabilități "Sfântul Mihail".
* Spectacolul caritabil face parte dintr-o serie de activități prin care Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș își propune să marcheze și în acest an Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului (2 aprilie).

Artiști celebri pe scena Filarmonicii

Acesta va fi susținut de renumitele interprete de muzică populară Elisabeta Turcu, Emilia Dorobanțu și Emilia Ghinescu, acompaniate de orchestra "Doina Argeșului" condusă de dirijor prof. Cătălin Iancu, de țimbalistul Cătălin Iancu junior, de Grupurile Folclorice "Flori Argeșene" și "Doruri Muscelene". Toți cei prezenți se vor putea bucura în cea de-a doua parte a spectacolului de un recital extraordinar al artistei de talie internațională Paula Seling. Pe scenă vor urca și o parte dintre copiii și tinerii speciali ai Asociației, respectiv Aneta-Maria-Geanina Chiriac care va ne încălzi inimile cu vocea sa, dar și Grupul "Dansatori divini" care ne vor bucura cu mișcările lor de coregrafice.

Meșterii populari declarați Tezaur Uman Viu, lângă copiii cu autism

În cadrul evenimentului caritabil va avea loc și o impresionantă licitație de obiecte de colecție oferite de invitați, pentru acestea putând licita oricare dintre cei prezenți. Vor fi obiecte de tezaur ale renumiților meșteri populari ai județului Argeș declarați Tezaur Uman Viu, doamna Marilena Iosifaru - care va aduce păpuși miniaturale confecționate după o tehnică străveche specială), doamna Viorica Olivotto - care va dona o ie cusută special pentru a ajuta copiii cu autism), Constantin (Tică) Vasile - care va oferi o țiteră, dar care va face și o scurtă demonstrație la acest instrument muzical din străbuni. Nu puține sunt obiectele ce vor fi donate de meșterii populari, printre acestea numărându-se și legători de mireasă cu mărgele cusute manual pe catifea, o maramă superbă de Muscel, un tablou al cărei autoare a început cursurile de pictură la vârsta 50 de ani, un vâlnic, două pristolnice, dar și o pereche de bețe de țambal oferite de țimbalistul Cătălin Iancu Junior care va susține si un minirecital, un nai oferit de Mădălina Lupu (eleva celebrului artist Gheorghe Zamfir), o chitară oferită de celebrul chitarist piteștean Eduard Leață, dar și alte obiecte de valoare. Împreună cu domnul Tică Vasile, și cei doi ne vor bucura cu o scurtă demonstrație la instrumentele la care sunt atât de talentați. Și artizanul local Anelle Preda va dona mai multe iconițe, dar și un set de brelocuri și semne de carte realizate printr-o tehnică specială.

Și meșterul popular Daniela Floroiu vine cu toată dragostea alături de noi pe 1 aprilie, donând o ie cu o profundă semnificație familială!
Vă mulțumim din tot sufletul! Împreună suntem mai puternici!

Meșterul popular declarat Tezaur Uman Viu, doamna Marilena Iosifaru din Corbeni, va dona păpuși miniaturale de colecție în cadrul evenimentului nostru caritabil din 1 aprilie.
Cuvintele sunt prea puține pentru a vă putea mulțumi pe deplin!
Recunoștință infinită 🙏🏻

Celebru pe scenele mari ale lumii, piteșteanul Eduard Leață vine la spectacolul din 1 aprilie de la ora 18.00, de la Filarmonica Pitești, să dăruiască prima sa chitară.

Pentru câteva minute, el va urca și pe scenă pentru a aduce puțin mai multă bucurie tinerilor cu nevoi speciale.
Îți mulțumim!

#Zâmbet #In #Autism
#Dar din #dar se face #Rai

Video: https://fb.watch/qUeiCyn0I_/

Cătălin Iancu Junior

Obiecte prețioase oferite de invitați

Și aceasta nu este tot. La licitație se vor înscrie și politicieni și oameni de afaceri care doresc ca binele pentru copiii și tinerii cu autism să fie multiplicat. Vor fi donate obiecte personalizate și prețioase care, în mod cert, vor atrage multă atenție.

Asociația mulțumește tuturor partenerilor și sponsorilor

"Pentru întreg sprijinul acordat, dorim să mulțumim:
* partenerilor noștri instituționali: Primăria Municipiului Pitești, Consiliul Județean Argeș, Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, Filarmonica Pitești, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Palatul Copiilor Pitești, Școala de muzică "Musicando cu Adina Sima"

#Dar #Din #Dar #Se #Face #Rai
#ZiuaInternaționalădeConștientizareaAutismului

Articole:

2 Aprilie - Marșul de Solidaritate

"Marș de solidaritate" , organizat cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului💙

❣Pe 2 aprilie, în centrul municipiului Pitești – „Marșul de solidaritate”, organizat de Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș în scopul promovării și respectării drepturilor și intereselor persoanelor cu autism.


🤝🏻 La această acțiune sunt așteptați să participe cât mai mulți reprezentanți ai asociațiilor și ONG-urilor de profil din județul Argeș, dar și comunitatea în ansamblul ei, „pentru că numai împreună vom putea atrage atenția autorităților asupra nevoilor persoanelor cu autism din România, a respectării drepturilor și intereselor acestora, și numai împreună vom reuși să creștem gradul de incluziune socială a a tuturor celor cu nevoi speciale” - președintele Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș, Andreea Badea.

Proiectul - Ore de terapie gratuite

Mulțumim oamenilor cu suflet mare și tuturor sponsorilor care s-au alăturat cauzei noastre, prin intermediul cărora Proiectul "Ore de Terapie" continuă, aducând zâmbete pe chipul copiilor noștri speciali!
Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș reușește și în prezent să ofere parțial chiar și integral ore de terapie gratuite unui număr de 38 de beneficiari, copii și tineri cu dizabilități din cele două centre ale asociației, respectiv Centrul de zi pentru copii cu dizabilități "Autism Smile" și Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități "Sf. Mihail".

Vă facem cunoștință cu unii dintre beneficiarii cărora le oferim terapii gratuite, fiind semnificative în procesul lor de recuperare.