Trecut si prezent

Scurt istoric

   Totul a început din dorința parinților de a da o mână de ajutor copiilor cu autism și familiilor acestora.

   „Toţi băieţeii încep să rostească primele cuvinte mai tîrziu decât fetiţele. Nu vă faceţi griji, copilul e perfect sănătos!“, asta au auzit ani la rând în urma fiecărui consult medical două familii din Piteşti. N-a fost așa, aveau să afle mai tîrziu. Lipsa limbajului verbal, faptul că micuţii nu socializau... aceste semne au arătat mai târziu că ascundeau tulburări din spectrul autist.

   S-au înarmat cu răbdare, s-au informat și au pornit la drum la începutul lui 2011. E o luptă lungă, care necesită zi de zi mari sacrificii. Pentru un copil, nici un efort nu este însă prea mare! Pentru ca alte familii să nu se confrunte cu aceleaşi probleme și pentru ca materialele pe care le achiziționau săptămânal (care sunt extrem de costisitoare) să fie folosite și de alții, părinții au pus bazele Asociației Părinţilor Copiilor cu Autism Argeş. Doar descoperită la timp această tulburare și tratată corespunzător poate da șanse reale de recuperare a micuților suferinzi. Doar astfel copiii autişti de azi pot deveni adolescenţii deosebiţi de mâine.

   Cu surse financiare proprii și sprijiniți de câţiva oameni de bine, au închiriat un spațiu unde să îşi desfăşoare activitatea.

   “Este singurul centru de asemenea anvergură din județ, pe care suntem bucuroși ca am reușit să îl punem pe picioare pentru a face o diferentă în viața micuților.” - Andreea Badea, una dintre cele care au pus bazele acestui proiect.

   Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism Argeş este singulară, în felul ei. Ea a fost înfiinţată la inițiativa unor părinti care au văzut necesitatea unui astfel de centru in Pitesti.

In momentul de față...

 

  • Oferim ajutor unui număr de 37 de copii cu afecțiuni din spectrul autist, ADHD, sindrom down, hipoacuzie si retard mental pentru care am pus la dispoziție gratis întreaga locație, toate materialele de lucru, voluntari, singura obligație a părinților fiind plata contravalorii orelor de terapie.
  • Echipa noastră este formată din: un consultant analist comportamental, 8 voluntari , 7 terapeuți, 2 logopezi, 1 kinetoterapeut și un manager foundraising & PR.
  • Avem închiriată o casă unde se desfasoară activitațile de terapie educatională, logopedie, grupuri sociale și care este folosită la capacitatea maxima. Aceasta dispune de 7 săli de terapie, o sală de logopedie, spațiu de servit masa, o sală de așteptare.
  • Vedem nevoia extinderii si dezvoltării pentru a veni în întâmpinarea nevoilor altor copii cu tulburare de spectru autist.
  • Am lansat un departament de promovare și strângere de fonduri ca să putem veni în sprijinul celor care au nevoie de programele oferite de către noi și să îi ajutăm financiar pe cei care nu își permit costurile unor asemenea programe. Avem nevoie de promovare pentru transmite informațiile către cei ce au nevoie de astfel de servicii și care altfel nu ar ajunge să ne cunoască. 90% dintre copii au nevoie sa beneficieze de ședințe de recuperare gratuite, fiind cazuri sociale.
  • Săptămânal oferim gratis grup de socializare pentru copiii din cadrul centrului.
  • În funcție de anumite criterii sociale, unii copii din cadrul centrului beneficiază de ore de terapie plătite integral de A.P.C.A Arges.
  • Oferim cursuri de formare pentru părinți, terapeuți, voluntari si cadrele didactice - finanțate de către Centrul A.P.C.A Arges.