Asociatia Părinților Copiilor cu Autism Arges

Valorile noastre

   Asociația Părinților Copiilor cu Autism este o asociație cu personalitate juridica, de drept privat, neguvernamentala, non-profit si apolitica. A fost înființata la începutul anului 2011 la inițiativa unor familii din Pitesti, având drept scop sprijinirea copiilor cu autism si a familiilor acestora in vederea asigurării drepturilor lor fundamentale prin a oferi șanse reale de recuperare a copiilor cu autism.

 

Setul de valori pe care il respectăm:

Respectul fata de om

Tratam fiecare persoană în mod egal, cu respect și arătând iubire. Credem cu tărie că, copii sunt generația de mâine, vrem sa le oferim ajutor și iubire pentru o schimbare in bine a societății noastre.

Profesionalismul

Toți oamenii care sunt parte din APCA., fie coordonatori, terapeuți, voluntari sunt caracterizați de profesionalism.

Lucrul in echipă

Pentru a fi eficienți – lucrăm in echipă. Coordonatori, terapeuți, președinte – terapeuți , părinți – copii.

Dedicare

Credem că schimbarea poate avea loc in viețile copiilor. De aceea, noi facem asta cu dedicare și perseverență.

Încredere

Credem în potențialul copiilor cu autism și avem încredere că ei vor putea, cu ajutorul intervenției timpurii și cu sprijinul familiei, să înceapă să comunice și să se dezvolte. Si avem încredere în echipa noastră și în fiecare membru sau voluntar A.P.C.A că își va îndeplini sarcinile cu dedicare și profesionalism.

Transparență

Lucrăm onest și deschis.

Dăruire

Ca să fie excelent, va trebui să te dăruiești complet. Este nevoie de o dăruire, de o “chemare” către această meserie care schimba vieți. Doar asa se poate crea o relație autentică și profunda între terapeut și copil – o relație sănătoasă.

Integritate

Alegem să nu ne compromitem valorile și scopul nostru. Spunem ce facem și facem ce spunem.

Vitalitate

Vitalitatea persoanelor care efectuează intervenția este o condiție pentru obținerea unor rezultate cât mai bune. Echipa noastră este activă și constant în căutare de noi modalități de a motiva si celebra reușitele copilului.

Colaborarea & parteneriatul

Pentru a ajunge departe, nu putem reuși decât împreună cu alții prin relații. Strânsa colaborare cu terapeuții, cu părinții, cu instituțiile statului si sponsorii. Parteneriatele si colaborarea sunt cele care ne ajută să facem cu adevărat o schimbare in viețile copiilor.